Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Návštěvnické centrum Staropramen
Together
English

chlebíčky

pražská šunka s uzeným bramborem

69,– 1, 3, 7, 9, 10

Od hráškových klíčků přes okurkové želé až po celerové spirály. Spojení klasických zeleninových komponentů v různých texturách, které podtrhují chuť uzené šunky, a stejně tak uzených brambor - když není počasí na rozdělání táboráku.

vepřový

74,– 1, 3, 10

Primární komponenty tohoto chlebíčku jsou pro někoho nucené výseky, pro nás však ideální způsob zpracování vepřového masa bez zbytků a plýtvání. Vepřová hlava a kolena jsou povařeny společně s divokým kořením, tzn. černý pepř, bobkový list a nové koření. Bramborová majonéza společně s cibulovou marmeládou tvoří příhodný základ (či snad přílohu?) a celkový chuťový prožitek podtrhuje spařená kapusta.

matjesy

79,– 1, 3, 4, (7), (10)

I když chleba je u nás stále nablízku, není třeba se bát kostí. Matjesy z rodinné farmy pana Kalendy jsou naloženy v octu, který nejen dokonale rozloží kosti, ale také společně s citronovou emulzí skvěle doplní chuť kapra. Oproti vánoční klasice je chlebíček s Matjesy lehký, doplněný pouze o cibuli, fenykl a batolku, která vzhledem rybářské prostředí evokuje.

kuře s broskví

56,– 1, (3), 7

Propíraná klasika, kterou však nakonec nikdo nepohrdne! V našem podání je kuřecí maso natrhané na malé kousky, avšak pečeno bylo celé. Předtím bylo naložené v 4% solném roztoku, aby chuť prostoupila strukturou celého masa. Doplněno je jak sladkým broskvovým želé, tak kyselým šťavelem a naloženou cibulkou.

vajíčkový

56,– 1, 3, 7, 10

Vajíčková pomazánka v našich, a vlastně v žádných lahůdkách přirozeně nesmí chybět. V našem podání jsou vejce opět zpracována různými způsoby, od strouhaných bílků, přes rozpůlené sušené žloutky, až po doplnění žloutkovou emulzí. Základní chutě jsou doplněny hořčicí a jejími klíčky, pažitkovým olejem a okurkou.

Kulajda

74,– 1A, 3, 7, 10

Celý chlebíček je poskládaný ze surovin které se používají na výrobu polévky KULAJDA. Základem chlebíčku je laktonéza, která nám připomíná bešamel, který se používá na výrobu kulajdy a dělá se taky z mléka.

jednohubky

pražská šunka s uzeným bramborem

41,– 1, 3, 7, 9, 10

Od hráškových klíčků přes okurkové želé až po celerové spirály. Spojení klasických zeleninových komponentů v různých texturách, které podtrhují chuť uzené šunky, a stejně tak uzených brambor - když není počasí na rozdělání táboráku.

vepřová

44,– 1, 3, 10

Primární komponenty tohoto chlebíčku jsou pro někoho nucené výseky, pro nás však ideální způsob zpracování vepřového masa bez zbytků a plýtvání. Vepřová hlava a kolena jsou povařeny společně s divokým kořením, tzn. černý pepř, bobkový list a nové koření. Bramborová majonéza společně s cibulovou marmeládou tvoří příhodný základ (či snad přílohu?) a celkový chuťový prožitek podtrhuje spařená kapusta.

matjesy

47,– 1, 3, 4, (7), (10)

I když chleba je u nás stále nablízku, není třeba se bát kostí. Matjesy z rodinné farmy pana Kalendy jsou naloženy v octu, který nejen dokonale rozloží kosti, ale také společně s citronovou emulzí skvěle doplní chuť kapra. Oproti vánoční klasice je chlebíček s Matjesy lehký, doplněný pouze o cibuli, fenykl a batolku, která vzhledem rybářské prostředí evokuje.

kuře s broskví

34,– 1, (3), 7

Propíraná klasika, kterou však nakonec nikdo nepohrdne! V našem podání je kuřecí maso natrhané na malé kousky, avšak pečeno bylo celé. Předtím bylo naložené v 4% solném roztoku, aby chuť prostoupila strukturou celého masa. Doplněno je jak sladkým broskvovým želé, tak kyselým šťavelem a naloženou cibulkou.

vajíčková

34,– 1, 3, 7, 10

Vajíčková pomazánka v našich, a vlastně v žádných lahůdkách přirozeně nesmí chybět. V našem podání jsou vejce opět zpracována různými způsoby, od strouhaných bílků, přes rozpůlené sušené žloutky, až po doplnění žloutkovou emulzí. Základní chutě jsou doplněny hořčicí a jejími klíčky, pažitkovým olejem a okurkou.

Kulajda

44,– 1A, 3, 7, 10

Celý chlebíček je poskládaný ze surovin které se používají na výrobu polévky KULAJDA. Základem chlebíčku je laktonéza, která nám připomíná bešamel, který se používá na výrobu kulajdy a dělá se taky z mléka.



Sisters Bistro